Blogs

21 januari 2021
Efficiënter en kwalitatief hoogwaardiger ontwikkelen in 4D
Lees meer Blogpost
2 maart 2020
Nieuwe IT omgeving voor de APC Groep (UTS Abbink, Djinny Logistiek en Ucility)
Lees meer Nieuwsbericht
11 februari 2020
Samenwerking Apple reseller LJS met Doxx en vBoxx
Lees meer Persbericht
4 oktober 2019
Doxx Device Management, MDM via de cloud.
Lees meer Blogpost

Doxx Device Management, MDM via de cloud.

Blogpost | Den Haag | 4 oktober 2019
Image

DDM

DDM staat voor Doxx Device Management. Het is een multi-platform endpoint management systeem.
Een dienst vanuit onze veilige in Nederland hosted cloud, om mobiele apparaten (iPhone en iPad) maar ook computers (macOS en Windows) te kunnen beheren.

Waarom gebruiken we het?

bron: Hewlett Packard Nederland
Bij Mobile Device Management (MDM) draait het om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn. Daarbij is er aandacht voor het beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid. Daarnaast wordt met de toename van het gebruik van mobiele apparatuur en apps op de werkvloer het applicatiebeheer steeds belangrijker.
Zeker bij grote organisaties. Mobile Application Management (MAM) is de discipline die zich specifiek richt op het beheer van de software op de mobiele apparatuur. Zo wordt het mobiele apparaat soms softwarematig opgedeeld in een zakelijke en privé-omgeving om te voorkomen dat bedrijfsgegevens weglekken tijdens privégebruik van de apparatuur. Naast de beveiliging van apparatuur is de beveiliging van data belangrijk. Veel organisaties bouwen de mogelijkheid in om bij verlies of diefstal van mobiele apparaten op afstand apparatuur te vergrendelen of data te wissen.

Doxx heeft in toenemende mate mobiele apparaten (laptops, tablets en smartphones) in beheer. Ook neemt de druk op support en de beveiliging van systemen toe.
Met een korter wordende interval dienen wij software updates te installeren, ook op vaste systemen. Dit, terwijl de gebruikers hun apparaat steeds minder makkelijk afstaan om onderhoud te verrichten.
De apparaten zijn immers altijd in gebruik en ze zijn niet altijd beschikbaar op kantoor. Doxx Device Management of DDM stelt ons in staat om via een centrale locatie apparaten te beheren (managed profielen) en software (updates) te installeren.

Het platform dat we hiervoor gebruiken is FileWave en de centrale locatie van waaruit we dit draaien is een vBoxx datacentrum in Haarlem.
Met DDM kunnen we zowel binnen de kantooromgeving van klanten maar ook daarbuiten apparaten managen.

Twee bijkomende voordelen van DDM;

  • ondersteuning van Apple’s Device Enrollment Program (DEP)
  • optie om apparaten remote te wipen indien verloren of in geval van diefstal

Downloads

  • Wat is DDM?
  • DDM privacy in het Nederlands
  • DDM privacy in English
  • Billy van Diemen
    Doxx