Mobile Device Management

Wil je meer weten over MDM en hoe wij jouw organisatie daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Mobile Device Management

Wil je meer weten over MDM en hoe wij jouw organisatie daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Mobile DeviceManagement

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig onmisbaar op de werkplek. Of het nu gaat om smartphones, tablets of laptops: werknemers gebruiken deze apparaten om toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens en applicaties vanaf elke locatie.

Echter, met de groeiende afhankelijkheid van mobiele apparaten, komen ook nieuwe beveiligings- en beheerproblemen naar voren. Dit is waar Mobile Device Management (MDM) om de hoek komt kijken.

We vertellen je dan ook graag wat MDM precies inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe Doxx je kan helpen bij Mobile Device Management.

Wat is MDM?

Mobile Device Management is het proces dat ingezet wordt voor het beheer van mobiele apparaten, zoals smartphones, tablets en laptops binnen je organisatie.

Daarbij kun je denken aan het beheren van toegang tot bedrijfsgegevens, het implementeren van beveiligingsbeleid en het op afstand beheren, uitrollen en wissen van apparaten.

Door MDM goed in te zetten, verhoog je de productiviteit van je medewerkers, verbeter je de beveiliging van je gegevens en kun je eenvoudiger voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy en compliance.

Waarom is MDM belangrijk?

MDM is tegenwoordig ontzettend belangrijk voor organisaties. Natuurlijk vanwege de mogelijkheid om beveiligingssoftware op devices te installeren en bedrijfsgegevens te versleutelen, wat helpt om gegevens te beschermen tegen diefstal of lekken. Maar dat is niet de enige reden. Andere redenen zijn:

Remote management

MDM-oplossingen geven je IT-beheerder de mogelijkheid om mobiele apparaten op afstand te beheren.

Hierdoor zijn zij niet alleen in staat om problemen op afstand op te lossen, maar kunnen zij bijvoorbeeld ook op afstand een mobiel apparaat inrichten met een standaard set aan applicaties wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt. Of een apparaat wissen wanneer een medewerker uit dienst gaat, een toestel verliest of het slachtoffer is van diefstal.

Dat bespaart je niet alleen veel tijd, het draagt ook bij aan de beveiliging van je bedrijfsgegevens of gegevens van klanten.

Softwaredistributie

Met MDM vereenvoudig je de distributie van apps en software-updates naar mobiele apparaten.

Dit zorgt ervoor dat alle apparaten de nieuwste versies van software draaien en over de nodige apps beschikken.

Compliance

Door gebruik te maken van MDM-tools kun je precies bijhouden wie toegang heeft tot welke gegevens. Dankzij deze audit trail voldoe je eenvoudiger aan compliance-eisen.

Asset management

Ook voor asset management is Mobile Device Management onmisbaar:

MDM biedt je namelijk een overzicht van alle mobiele apparaten in je organisatie, inclusief informatie over het apparaattype, de OS-versie en wie eigenaar is van het apparaat.

Productiviteit

MDM verhoogt de productiviteit door werknemers toegang te geven tot bedrijfsgegevens en -middelen vanaf hun mobiele apparaten, en er tegelijkertijd voor te zorgen dat deze apparaten geconfigureerd en veilig zijn.

MDM implementeren in je organisatie

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de implementatie van Mobile Device Management. Dit stappenplan helpt je daarbij:

  1. Breng je behoeften in kaart
  2. Kies een MDM-oplossing die aansluit bij de eisen van je organisatie
  3. Registreer alle apparaten in de MDM-oplossing
  4. Implementeer beleid en configuratieprofielen voor de mobiele apparaten. Daarbij kun je denken aan wachtwoordvereisten, het beperken van toegang tot bepaalde apps of het instellen van gegevensbeveiligingsbeleid
  5. Beheer en beveilig de mobiele devices van je medewerkers door middel van de gekozen MDM-oplossing

Toch is het niet ongewoon om hulp in te roepen bij MDM. Samenwerken met een expert draagt namelijk bij aan een soepele en succesvolle implementatie.

Een goede partner begeleidt je bij het inventariseren van je behoeften, het selecteren van een MDM-oplossing die daarbij aansluit en het configureren ervan.

Dat bespaart jou veel tijd, want je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en niet te investeren in specifieke kennis in je organisatie.

Doxx helptbij MDM

Mobile Device Management is een belangrijk onderdeel van IT Services bij Doxx. Met meer dan 25 jaar ervaring ondersteunen wij organisaties als de jouwe vanaf 20 devices.

Daarbij nemen we je alle zorgen uit handen en heb jij de waarborg dat je apparaten goed beheerd worden.

We creëren gebruikersprofielen voor je medewerkers, stellen een wachtwoord- en beveiligingsbeleid in, onderhouden apps en bieden je medewerkers een bibliotheek aan applicaties die zij in kunnen zetten om hun werk snel, efficiënt en veilig te kunnen doen.

Ongeacht of zij gebruikmaken van Apple (in combinatie met Apple Business Manager) of Microsoft. Jouw organisatie behoudt te allen tijde de controle over de mobiele devices die in gebruik zijn.

Wil je meer weten over MDM en hoe wij jouw organisatie daarbij kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.We helpen je graag!

Ontdek Doxx

Laan van Vredenoord 1
2289 DA, Rijswijk
Nederland
kvk 27153323
btw NL8037.30.330.B01
iban NL73ABNA0421694718